+36 30 740 7477
hu en

Adótervezés

Adótervezés

A XXI. század Európájában a vállalati költségek egyik legnagyobb hányadát a különböző típusú adók alkotják. Ezen jelentős költségelemmel való hatékony gazdálkodás pedig alapvető a versenyképesség szempontjából. Így minden túlzás nélkül állítható, hogy az adótervezés, adógazdálkodás a magyarországi vállalatok számára stratégiai kérdéssé vált. Stratégiai kérdéssé, de nemcsak a klasszikus felhasználók, a pénzügyi és gazdasági vezetők körében, hanem az értékesítés, a marketing és a humánpolitika területein egyaránt. Már a vállalaton belüli üzleti folyamatok tervezésekor, kialakításakor figyelembe kell venni, hogy azok adózási aspektusai is regisztrálásra kerüljenek, ezáltal csökkentve a társaság adókockázatát.

Multinacionális cégcsoportok esetében lehetőség nyílik még nemzetközi adótervezésre is. Ez olyan egyedi szerződéses megoldásokat, társasági struktúrákat takar, amelyek adózási szempontból optimális feltételeket biztosítanak mind a külföldiek magyarországi befektetéseihez, mind a hazai vállalkozások külföldi terjeszkedéséhez. Ide tartoznak még a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményekhez kapcsolódó tervezési lehetőségek, a forrásadó-tervezés, a telephelyhez, finanszírozási, alultőkésítési problémákhoz kapcsolódó kérdések is.

Kellő figyelmet kell fordítani mind a hatékony hazai és nemzetközi adótervezésre, mind az üzleti folyamatok adózási szempontú kialakítására. Szakértőink mindkét területen jelentős tapasztalatokkal rendelkeznek.

A szolgáltatásra vonatkozó további információkért keresse közvetlenül kollégáinkat:

Szalai János partner, adószakértő

Natkay Péter partner, adószakértő