+36 30 740 7477
hu en

Adóaudit

Mikor jó egy adóvizsgálat?

Akkor, ha szakértőink végzik, és megelőzi a NAV ellenőrzést.

Ezen szolgáltatásunk célja pontosan az, hogy még az adóellenőrzés előtt adónemenként feltárjuk a vizsgált időszakban a kritikus területeket, üzleti folyamatokat, és a vizsgálat mélységétől függően számszerűsítsük azokat, vagy akár ezen túlmenően az azonosított hibákat önellenőrzések keretében kijavítsuk. Továbbá egy ilyen vizsgálat felhívja a figyelmet arra is, ha egyes üzleti folyamatok átalakításra szorulnak úgy, hogy azok adózási aspektusai is helyesen kerüljenek kezelésre.

Mikor érdemes adóátvilágítást végezni?

Két esetben különösen fontos:

  •  amikor a bevallás benyújtása óta eltelt idő, a benne szerepeltetett adatok vagy egyéb okok miatt nagy valószínűséggel átfogó adóellenőrzés várható,
  •  tulajdonos- vagy felelős vezető váltás előtt a leendő tulajdonos, illetve a következő vezető elemi érdeke, hogy a társasággal kapcsolatos adókockázatok még a váltás előtt feltárásra kerüljenek.

Tapasztalatunkat ezen a területen az elmúlt 20 évben gyűjtöttük, valamint szakértőink között van olyan kollégánk, aki az APEH-NAV "kötelékében" is jártasságot szerzett adóellenőrzési területen.

További informáciért kérjük, keresse Natkay Péter adószakértő, partnert.