Már elérhetők az online számlázás informatikai részletei is
2018-01-17

A 2018. július 1-től induló online számlázáshoz kapcsolódóan a mai napon a Nemzetgazdasági Minisztérium közzétette a vonatkozó miniszteri rendeletmódosítás tervezetét, és immár a számlázó programok adatszolgáltatásához szükséges technikai specifikáció, valamint egyéb műszaki leírások is elérhetők.

Az online számlázás rendszerében a számla kiállítójánál a NAV felé az adatszolgáltatást a programnak automatikusan kell majd végeznie. Ezzel a - jelentős informatikai fejlesztést igénylő - funkcióval a jelenlegi számlázó programok nem rendelkeznek, így a technikai leírások és a specifikáció közzétételét már régóta várták az informatikai fejlesztők, hogy az érintettek technikai felkészülése is elindulhasson a rendszer július 1-i éles alkalmazására.

A most közzétett NGM rendelettervezetet - amely pontosan meghatározza az adatszolgáltatások menetét, a sikeres és hibás beküldés esetén érkező visszaigazolást, az esetleges hiba elhárítása utáni pótlást, valamint az üzemszünet és üzemzavar esetén alkalmazandó eljárást – , részleteiben is elemezni fogjuk majd, és erről egy külön tájékoztatást fogunk küldeni tisztelt Ügyfeleink részére.