+36 30 740 7477
hu en

Adótanácsadási szolgáltatások

NAV online számla tanácsadás: a digitális adóztatás újabb kihívása

- A számlák online NAV ellenőrzése - 

2018. július 1-jétől érvénybe lépő új kötelezettség értelmében minden magyarországi adóalany köteles online adatot szolgáltatni a NAV felé a 100e Ft feletti áfa tartalommal kiállított számláiról. Amennyiben az adóalanyok nem, vagy nem megfelelően teljesítik az adatszolgáltatási kötelezettséget, úgy jelentős mulasztási bírságra számíthatnak.

Segíthetünk?

A PMX Consulting természetesen most is lépést tart a változásokkal és készen áll arra, hogy az eddig is megszokott minőségű adószakmai támogatást nyújtsa Önnek és informatikai fejlesztő csapatának – ideértve az új XML adattérkép és számla leképezését is - annak érdekében, hogy vállalkozása időben felkészülhessen és megfeleljen minden jogszabályi kötelezettségnek.

Részletes információk a szolgáltatásról a PMX új kiadványában érhetők el: LINKStartup tanácsadás

A PMX Consulting személyre szabott díjazás struktúra mellett, egyedi adótanácsadási szolgáltatást nyújt kifejezetten a startup vállalkozások igényeire szabva. Mit is jelent ez? 

Egy jó startup általában kiváló ötlettel, termékkel rendelkezik, melyhez a fényes jövő mellett a jelenben még gyakran forráshiány párosul, adózási szakértelem pedig csak a legritkább esetben. Ugyanakkor fontos szem előtt tartani, hogy már a kezdet kezdetén sok olyan döntést kell meghozni egy vállalkozás életében, amelyek hosszabb távon döntően befolyásolhatják a felmerülő adókötelezettségek időpontját és mértékét is. A jó adózási tanács azonban sosincs ingyen.

A fogós helyzet megoldására a PMX Consulting a következőket kínálja:

  • Szakszerű adótanácsadási szolgáltatást az üzleti struktúra kidolgozásától kezdve a megfelelő munkavállalói és tulajdonosi javadalmazási rendszer kialakításán keresztül a tulajdonosok részére legkedvezőbb exit-stratégia felállításáig.

  • startupokra jellemző forráshiányt figyelembe véve „csillagászati mértékű” óradíjak helyett, egy egyedi díjazási struktúraalkalmazásával mi az ügyfél jövőjébe fektetünk be: adótanácsadási szolgáltatásunk ellenértékéül egy minimális alap havidíj mellett üzleti részesedést is elfogadunk.

  • Ez a kölcsönös bizalomra épülő díjazási rendszer egyszerre csökkenti a jelenben a tulajdonos költségeit és biztosítja a tanácsadó elhivatottságát, és közvetlen érdekeltségét a vállalkozás sikerességében.

A szolgáltatásra vonatkozó további információk érdekében keressen meg minket személyesen:

Szalai János partner, adószakértőAdóadminisztrációs és bevallási szolgáltatások

A különböző adónemeket érintő adóadminisztrációs feladatok, a szabályszerű könyvelés, valamint a beszámolók és bevallások készítése napjainkra egy elképesztően komplex folyamattá vált. A költséghatékonyság érdekében meghozott, a pénzügyek és a könyvelési folyamatok centralizációjára vonatkozó döntések további nehézségeket vethetnek fel, különösen a helyi adók megfizetését és adminisztrációját illetően. Ezen nehézségek tovább növelhetik az adminisztrációs hibák kockázatának mértékét, valamint minimalizálják az adótervezés, illetve stratégiai előrejelzés lehetőségét.

A fentiek tükrében és a költséghatékonyság igényét szem előtt tartva segítséget nyújtunk Ügyfeleink számára azzal, hogy könyvelőpartnerünkkel együttműködve folyamatosan kézben tartjuk az adóregisztrációval és adóadminisztrációval kapcsolatos feladatokat, valamint elkészítjük a rendszeresen beadandó bevallásokat.

Adóadminisztrációs és bevallási szolgáltatásaink többek között az alábbiakat foglalják magukba:

  • segítség nyújtása magyarországi adóregisztrációhoz (Az EU Áfa irányelvének (HÉA) megfelelően azon Uniós székhelyű vállalkozások, amelyek nem rendelkeznek állandó telephellyel, illetve adóregisztrációval, de Magyarország területét is érintő termékértékesítést és/vagy szolgáltatásnyújtást folytatnak, magyarországi adóalanyokká vállnak, és esetükben adóregisztráció lesz szükséges),
  • adóbevallások elkészítése (áfa, társasági adó, egyéb, illetve helyi adók) havonta/ negyedévente, valamint közbenső mérleg és beszámoló készítése,
  • az adóregisztrációval kapcsolatos adminisztráció, illetve az Ügyfél képviselete,
  • az Ügyfél képviselete adóvizsgálat során,
  • adóvisszatérítéssel kapcsolatos adminisztráció.

  Kérje ajánlatunkat!Jövedelemadók – tanácsadás

Társasági adóval, személyi jövedelemadóval, járulékokkal kapcsolatos tanácsadási szolgáltatásunk keretében a napi működés vagy éppen egy új termék bevezetése, egy projekt elindítása kapcsán felmerülő kérdésekre adunk válaszokat ügyfeleink részére.

Kapcsolódjon a kérdés akár béren kívüli juttatásokhoz, üzletpolitikai kedvezményekhez, pontgyűjtő akciókhoz, részvényopciós programokhoz, társasági adóalap növelő alultőkésítettségi szabály alkalmazásához vagy éppen határon átnyúló foglalkoztatás társadalombiztosítási járulék kötelezetségeihez, szóban és írásban, gyors, értékarányos és felelős válaszokat adunk ügyfeleink részére. A tudástár alatt található anyagok, esettanulmányok, állásfoglalások hitelesebb, pontosabb képet adnak az ezen a területen a PMX Consulting Group-on belül folyó műhelymunkáról.

További részletekért, információkért kérjük forduljon Szalai János partner, adószakértőhöz.Private tax

Határon átnyúló tranzakciók, nemzetközi tőkeáramlás, hibrid struktúrák, részvényopciós programok, management buy-out ...

Ismerős fogalmak. A vagyonkezelési, a private banki szolgáltatások részeként vagy azokkal párhuzamosan a hatékony és komplex adókezelés és tervezés is alapvető fontossággal bír a vagyon megtartásában, gyarapításában. Private tax szolgáltatásunk azoknak a cégtulajdonosoknak, felső vezetőknek, magán befektetőknek szól, akik szeretnék a private bankingben megszokott kényelmet, testreszabottságot, hatékonyságot és személyességet az adózással összefüggő feladatok teljesítése során is megkapni egy olyan szolgáltatáscsomag keretében, amely hatékonyan járul hozzá vagyonkezelésükhöz.

További információért kérjük keresse Szalai János adószakértő-partnert.Tranzakciós tanácsadás

Mekkora adókötelezettséget von maga után egy új szolgáltatási termék, vezetői részvényopciós program bevezetése?

Milyen adókötelezettségek kapcsolódnak egy-egy felvásárlási, összeolvadási, vállalat-/ üzletág-értékesítési tranzakcióhoz?

Ezerféle üzleti esemény létezik, melyek adótervezése, értékelése és struktúrájának kialakítása során arra kell törekedni, hogy az ügylet résztvevői adózási és egyéb üzleti szempontból is a lehető legkedvezőbb megoldásokat alkalmazzák.

Tranzakciós tanácsadás során Ügyfeleink megbízásából feltárjuk a tervezett ügylet lebonyolításának különböző lehetőségeit, azok jogi és adózási hatásait, hogy a döntéshozók a tranzakció ezen következményeit is figyelembe tudják venni a végső döntés meghozatala előtt.

További információkért kérjük, keresse kollégáinkat:

Szalai János partner, adószakértő

  Natkay Péter partner, adószakértő