AGN EURM2017 Konferencia
2017-06-14

Az AGN International szervezet magyarországi tagjaként, idén júniusban, Budapesten köszönthettük a szervezet képviselőit az EURM2017 Konferencián.

Az AGN egy olyan nemzetközi szövetség, amelynek célja, hogy az adótanácsadással, könyvvizsgálattal, számviteli és pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó vállalatokat egy szorosan együttműködő, együtt lélegző, szakmai tudást és tapasztalatot megosztó, ám az egyéni értékeket és függetlenséget maximálisan figyelembe vevő, határokon átnyúló hálózatba tömörítse. Jelenleg öt régió 87 országban 182 tagja van világszerte, a foglalkoztatott szakemberek száma pedig átlépte a 11 000 főt.  És a tagvállalatok száma folyamatosan bővül, lehetővé téve számunkra, hogy ügyfeleink külföldi ügyleteihez helyi szintű, megbízható és magas szakmai tudással rendelkező partnerek támogatását biztosítsuk.

Az európai regionális konferenciát június 8-10. között rendezték a Kempinski Hotelben, mi pedig társszervezőként mind az előkészületekben, mind a konkrét programokon részt tudtunk venni.

A több mint 20 országból érkező tagokkal már csütörtökön találkoztunk a szállodában tartott fogadáson és rövidebb előadásokon, az esti köszöntővacsorán pedig Szalai János, a PMX Consulting ügyvezetője hivatalosan is fogadta a résztvevőket.

    JánosSzalai welcome speech

A pénteki nap teljes egészében szakmai előadásokkal telt, szó esett többek között a BEPS Akciótervről, amerikai székhelyű globális cégstruktúra kialakításáról, a digitalizálás, mint jelenség hatásairól az adótanácsadásban, illetve adóoptimalizálásról is. Az előadások PDF anyagai innen tölthetők le.

Day 2   Day 3

Péntek este a delegáltak egy városnéző túra után a Gundel Étteremben vacsoráztak, szombat délelőtt pedig sor került még néhány rövidebb adózási workshopra is.

Day 1

Az eddig kapott visszajelzések, valamint saját tapasztalataink alapján is elmondható, hogy a konferencia minden szempontból rendkívül sikeres volt, hiszen számos szakmai ismerettel és tapasztalattal bővült a résztvevők egyéni és közös tudásbázisa, valamint nekünk, a PMX Consulting munkatársainak is remek alkalmat kínált olyan üzleti kapcsolatok kialakítására, amelyek nagyon hasznosnak bizonyulhatnak majd ügyfeleink külföldi ügyleteinek szakmai támogatása során.

Örömmel jelenthetjük ki, hogy a konferencia Budapesten történő rendezése és az ebben a folyamatban kapott társszervezői szerep egy hatalmas lehetőség volt számunkra, amelynek előnyeit maximálisan igyekeztünk megragadni, és folyamatosan törekszünk arra a jövőben is, hogy a megszerzett tudást, tapasztalatot és kapcsolati tőkét a lehető legkedvezőbben fordíthassuk ügyfeleink javára. Ennek jegyében fogjuk majd megjelenés után magyarul is publikálni például a releváns esettanulmányokat, illetve a tavalyi évben indult országok adózási gyakorlatait összehasonlító adatbázist.